Skip to content

EPA Region 8 Headquarters

April 28, 2009

eparegion8hqJohn Breshears from ZGF tells us about their design of the EPA Region 8 Headquarters in Denver, CO. They’ve tracked two full years of performance data, and Breshears noted the learning that has ensued. The hallmark design approach was a large atrium and no closed spaces along the building’s perimeter–a “living room” feel for a large organization. The project boasts significant post-occupation evaluation, including an energy model recalibration, and one of the best under-floor air distribution examples.

The jury specifically asked about the approach to solar shading, and Breshears offered an invigorating overview of the project’s climatic response and variety of shading strategies. These were primarily differentiated between to large L-shape forms–one bearing most of the sun, the other absorbing the site’s prevailing wind.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: